Evenemang

Midsommarfirande i Skorped

På midsommarafton bjöd Skorpeds bygdegårdsförening in till midsommarfirande mellan kl 11-15 med hissad flagga dagen till ära.
Firandet höll till vid Skorpeds bygdegård och lockade deltagare i alla åldrar.

Dagen började med att alla barn fick hjälpa till att plocka blommor och sätta fast dem på den redan lövade midsommarstången. Efter att stången rests dansade både barn och vuxna i ring runt midsommarstången till sång och musik med traditionsenliga midsommarvisor framförda av lokala förmågor.

Under tiden som dansen runt midsommarstången pågick ute serverades sillunchen inomhus. Lunchen bestod av en god buffé med efterföljande kaffe och kaka. Barnen kunde beställa köttbullar istället för sill, vilket var populärt. För övrigt fanns det korv med bröd, tunnbrödsrullar, kakor, kaffe, te, dricka eller saft att köpa för de som ville ha något enklare tilltugg.

När midsommardansen avslutats började en 4-kamp mellan sju föranmälda lag. Efter säckhoppning, tandem-skidåkning, äggstafett och kast med älghorn kunde ett segrande lag koras. 4-kampen gav tillfälle till många glada skratt och heja-rop.

För de som inte deltog eller tittade på 4-kampen fanns det flera andra aktiviteter på området. Tack vare sponsring fick samtliga barn de fyra första aktivitetsbiljetterna gratis. Biljetterna kunde nyttjas i fiskdammen, godishjulet, ponnyridningen eller luftgevärsskyttet.

Under dagen fanns det även möjlighet att spela volleyboll, trädgårdsyatzy, krocket, trädgårdsplockepinn, boule eller att kasta ring. Under uppsikt fick man även testa på yxkastning eller lasso. En tipsslinga för vuxna och en för barn fanns att gå runt byggnaden. Alla dessa sidoaktiviteter var gratis för den som ville pröva.

I slutet av midsommarfirandet samlades alla för prisutdelning och därefter var programmet för dagen slut.
 
Firandet visade sej vara väldigt uppskattat av både barn och vuxna och många nämnde att de gärna kommer nästa år i det fall det blir ett midsommarfirande på bygdegården även då.

Styrelsen tackar alla deltagare för att de kom och firade midsommar vid bygdegården och hoppas att dagen gav goda minnen och en rolig stund för barnen.

Skorpeds bygdegårdsförening
genom Kristina Wigren

Publicerat