Nyheter/Reportage

Höga Kusten Destinationsutveckling får fortsatt förtroende

Efter tre års samarbete kring besöksnäringsfrågor via Höga Kusten Destinationsutveckling AB väljer nu Härnösand, Kramfors, Sollefteå och Örnsköldsvik att permanenta verksamheten. Respektive kommunfullmäktige har i dagarna fattat de nödvändiga besluten.

– Besöksnäringen är en viktig motor för att utveckla ett attraktivt Höga Kusten. Framförallt för våra besökare, men även för oss som bor och verkar här. Därför känns det värdefullt att ägarkommunerna, nu i politisk enighet, satsar permanent på att fortsatt utveckla en av Sveriges snabbast växande destinationer, säger Gudrun Sjödin, ordförande i Höga Kusten Destinationsutveckling.
 
Genom att ge Höga Kusten Destinationsutveckling fortsatt förtroende att främja den strategiska utvecklingen av besöksnäringen, skickar kommunerna en viktig signal om turismens betydelse för regionen. Målet är att fördubbla omsättningen till 2025 vilket i sin tur ska leda till 800 nya arbetstillfällen fram till samma år.
 
Även Peter Holmqvist, VD för Höga Kusten Destinationsutveckling, välkomnar den långsiktiga prioriteringen kommunerna nu gör.
– Nu kan vi fortsätta den redan påbörjade resan mot att bli en destination med attraktionskraft i internationell klass. En av de viktigaste utvecklingsfrågorna för att Höga Kusten ska kunna möta marknadens väckta intresset är att öka destinationens utbud. På så vis kan besöksnäringen bli en av regionens viktigaste tillväxmotorer.

 

Publicerat