Musik

Jill Johnson på Skule Naturscen

Hon gjorde som väntat stor succé i senaste upplagan av Så Mycket Bättre och visade gång på gång vilket stor sångerska hon är. Lördag 12 augusti står Jill Johnson på Skule Naturscen.

En närmare presentation är förstås överflödig. Ända sedan genombrottet i  Melodifestivalen 1998 har Jill Johnson tillhört gräddan av våra folkkära svenska artister. Hon valde tidigt att söka sina musikaliska influenser i USA och redan 2000 fick hon kontrakt i Nashville.
Resten är så att säga musikhistoria. Jill Johnson har haft 14 låtar på Svensktoppen, hon vann en Grammis 2003 och tilldelades  2014 Kristallen för Jills Veranda – både som årets kvinnliga programledare och för årets realityprogram.

Gillar man country går det knappast att undgå Jill Johnson, som sedan skivdebuten 1996 hunnit släppa 20 plattor, varav den senaste ”For You I'll Wait” kom i slutet av september i samband med premiären på hennes höstturné.
I augusti ger sig Jill och hennes band ut till tio utvalda platser för att fira 10-årsjubileum tillsammans. Ett av stoppen sker vid foten av mäktiga Skuleberget.
– Jätteroligt att vi tidigt kunde göra klart med en så stor artist till sommaren. Jill Johnson passar ypperligt på Skule Naturscen och det lär bli utsålt, säger arrangören Fredric Wedin, Verkställande Byrån.

En titt på biljettförsäljningssidan visar att samtliga sittplatser på den numrerade stora läktaren är sålda. Återstår sittplatser "i det gröna" där man kan medta egen stol.

Publicerat