Du är här

2017-07-19 - Teater

Musik & Mariekex

Höga Kusten Teaterförening upprepar fjolårets succé på Skule Naturscen.

Sex gamlingar på ett seniorboende blir uppiggade av både musik och lite magi. 20-23 juli är Höga Kusten Teaterförening tillbaka med fem föreställningar av ”Ge oss musik – och två Mariekex” – en pjäs av Bo R Holmberg.

Skule Naturscen är förstås spelplats när Höga Kusten Teaterförening arrangerar sommarföreställningar. I år får publiken en repris på fjolårets färska historia, signerad ö-viksförfattaren Bo R Holmberg.
– Allt utspelar sig på ett så kallat seniorboende. Där finns sex gamlingar, jag är själv en av dem, som håller på att vara lite ålderstigna och smågaggiga, berättar Bo som spelar gammal skogsarbetare.

Gamlingarna träffar en klok gammal kvinna som påverkar dem, och publiken får med hennes hjälp reda på saker om huvudpersonernas tidigare liv. En har exempelvis varit kommunalråd.
– En dag kommer en övervintrad rocksångare som spelat i hela sitt liv och han börjar prata musik med oss. Det blir både Beatles och Stones och vi påverkas förstås positivt, dels av musiken och även av det lite magiska.

Pjäsen innefattar omkring 25 aktörer och ensemblen ger alltså fem föreställningar. 20 och 21 juli klockan 18.00, 22 juli klockan 14.00 och 18.00, samt 23 juli – en föreställning som redan är slutsåld.

Dela med dig av denna artikel på: