Musik

De kommer till Skulefestivalen

Emanuel Bagge, Titti Sjöblom och Ehrling Eliasson, Linnea Henriksson och Ola Salo på Skulefestivalens första kväll, fredag 14 juli.

14-15 juli arrangeras Skulefestivalen vid foten av mäktiga Skuleberget och som vi berättat om tidigare sker en nysatsning där Skulefestivalen AB står som arrangör. Till festivalbolaget har Fredric Wedin, Verkställande Byrån, knutits som artistbokare – och hans kontakter inom artist-Sverige märks i sommarens program.

Fredagens artister är lokalanknutna Emanuel Bagge, som var finalist i TV4:s Talang, lika lokala artistparet Titti Sjöblom och Ehrling Eliasson och därefter Linnea Henriksson – som har en koppling till Titti eftersom Linnea tilldelats Alice Babs Jazzstipendium, och Titti är ju som bekant Alice Babs dotter. Linnea blev också ”Årets artist” på P3 Guld-galan 2013.
Avslutar fredagskvällen gör Ola Salo som under 20 år frontade The Ark och numera har en solokarriär. Ola har också spelat huvudrollen i Jesus Christ Superstar där han själv gjorde den nya översättningen av librettot.

Lördagen inleds med Uno Svenningsson, första artisten på 7ans populära gratiskonsert Sjunde i Sjunde 2008.
– Jag kommer att bjuda på sånt som sträcker sig från Freda’ fram till nu. Det är alltid så kul att komma upp till norra delarna av landet så det ser jag fram emot, säger Uno.

Efter Uno kliver Thomas Di Leva upp på scenen för att sprida sitt kärleksbudskap. ”När hjärtat och hjärnan är i konflikt ... Följ Hjärtat!” har Di Leva twittrat.
Fyrfaldiga Grammis-vinnaren Sofia Karlsson tar sedan över. Sofia har erhållit Ulla-Billquist-stipendiet och även fått Manifestpriset, Dan Andersson-priset, Prins Eugens Kulturpris och Trubadurpriset som delas ut av Nils Ferlin-sällskapet. Sofias platta ”Svarta ballader” från 2005, där hon uteslutande tolkar Dan Anderssons texter, blev hennes stora genombrott och är en skiva som ständigt lever vidare.

Sist ut på årets Skulefestival är 2015 års Eurovision-vinnare Måns Zelmerlöw. Kanske kan den före detta Allsång på Skansen-ledaren locka till lite allsång? Precis som de senaste åren är Jacke Sjödin konferencier under festivalen.

Publicerat