Evenemang

Nätra Marknad

Fredag-söndag, 7-9 juli, är det 75-årsjubileum för marknaden vid Kornsjöstrand.

Nätra Marknad är en av de mest långlivade sommarmarknaderna, och går det som arrangören vill så ska den leva vidare många år till. Kanske ytterligare 75 år?
– Vi får hoppas på det, men det är väl inte så många som är så tokiga att de kan hålla på så länge, säger Jörgen Westin, tredje generationen Westin som arrangerar den populära marknaden i Kornsjöstrand.
– Farfar startade marknaden tillsammans med Nätra-Giffarna, sedan tog pappa över. Tiden går, men än är man inte 75 själv.

Jörgen berättar att det blir ungefär som vanligt. Massor av knallar, där legendariske korv- och fjällproduktsförsäljaren Vild-Hasse från Malung är ett givet inslag.

Ingen marknad utan underhållning och i år har man knutit upp ingen mindre än Billy Bremner, den skotska gitarristen från legendariska Rockpile som också bestod av Dave Edmunds, Nick Lowe och Terry Williams. Billy Bremner lirar på lördagen och på söndag ger Björna-paret Agneta Olsson och Peter Grundström sin enda sommarspelning i Örnsköldsvik. Självklart finns det skoj även för barnen i form av Aktivators lekland.

– Och så bjuder vi på kanonväder förstås, lovar Jörgen Westin.

Som vanligt arrangeras det även några danser i Kornsjöstrand. Lördag 22 juli dansas det till Finezze och söndag 27 augusti kommer Serenad.

Publicerat