Musik

Ann Cathrine och Erik gjorde succé i Bjästa

Den 18 juni var det Hälsans dag i Bjästa. Ann Cathrine Wiklander och Erik Lihm uppträdde på utescenen. När showen skall starta är inte Erik Lihm på plats, utan Ann Cahtrine får ropa på honom. Då uppenbarar sig Erik längst upp på läktaren och spelar på sitt flygelhorn. Oväntad entré. Så rivstartar de med ”Äntligen är vi tillsammans”. Publiken får vara tillsammans med Erik och Ann Cathrine i två timmar med sång och musik, varvat med mellansnack och en halvtimmes fikapaus.

Kosten är mycket viktig för hälsan. Ann Cathrine Wiklander som arbetar som diabetessköterska på Österåsens hälsohem trycker på att kosten för diabetiker är nyttig för alla. Sång i alla former är också viktigt. Rena hälsopillret är att sjunga tillsammans och det är inte alls svårt att ryckas med i de medryckande låtarna, där flera legat på Svensktoppen. Mest kända är Ann Cathrine Wiklanders ”Kärleken” från 1993 och ”Vänd inte ryggen åt en vän” året därpå. Det får man inte göra för då kan man stå där ensam.

Ann Cathrine och Erik har turnerat tillsammans i fem år. Det märks. Samspelet på scen flyter friktionsfritt. De har helt enkelt kul tillsammans med en publik som är med på noterna från första stund.

av Kjell Larsson

 



 

Publicerat