Du är här

2017-06-19 - Musik
Mikael Johansson och Stina Joza leder musikkursen Örnsköldsvik Rocks. Foto: Håkan Nordström

Örnsköldsvik Rocks

Är du mellan 6 och 15 år och gillar musik? Nu finns chansen att få gå en musikkurs under två veckor, 26/6 till 7/7. Max 15 elever tas emot och anmälningstiden går ut 22 juni.

Sångerskan Stina Joza och hennes kusin Mikael Johansson, två unga men rutinerade musiker, bjuder tillsammans med Studiefrämjandet, Sliperiet och Örnsköldsviks kommun in till Örnsköldsvik Rocks – en sommarkurs som både vänder sig till dig som är nybörjare och dig som har spelat ett tag och vill utvecklas.
– Deltagarna får handledning och tips om hur man spelar i band. Vår vision är att ta den här sommarskolan till en ny nivå, vi vill ge deltagarna en bredare meny och få med fler delar i musicerandet, säger Stina Joza.

Barnen och ungdomarna får prova på eller fördjupa sig i vad det innebär att till exempel vara gitarrist, basist, trummis/slagverkare, pianist, sångare eller körare.
– Det blir instrumentlära, men också andra saker som exempelvis vad man kan tänka på när, och innan, man ska stå på scen inför publik. Vi tar också upp att man kan vara ljud- och ljustekniker, arrangör, konferencier och låtskrivare.

Deltagarna delas in i två grupper, de yngre mellan 6 och 11 kör på förmiddagarna kl 10-12 och den äldre gruppen, 12-15 år har kurser mellan kl 13 och 15.30. Kursen pågår måndag till fredag under två veckor och avslutas fredag 7 juli med en gemensam konsert på Sliperiet klockan 18.00. Konserten är klar lagom till den stora gratiskonserten med Miss Li i Strandparken, Sjunde i Sjunde, klockan 19.00.

Antalet deltagare är begränsat till 15 så det gäller att anmäla sig snarast. Anmälningstiden går ut 22 juni. Här hittar du anmälningsformuläret.

Dela med dig av denna artikel på: