Övrig sport

Rockringen med på dansfesten

Det är en riktig fest när svenska mästare i dans koras. Det bjuds på dynamik, show och stor idrott och när mästerskapet nyligen avgjordes i Kalmar hade ö-viksklubben Rockringen inte mindre än fyra par i startfältet.

Den svenska eliten gjorde upp om medaljerna i bugg, dubbelbugg, rock’n’roll, lindy hop, boogie woogie, standard, latin, disco och hiphop. Rockringen representerades i bugg och boogie och i vuxenklassen slutade Fanny Elfving och Markus Bergqvist på 38:e plats och klubbkamraterna Julia Elfving och Fredrik Strömberg på plats 47. Övriga två par tävlade i juniorklassen och där slutade Emma Nyström och Elliott Ching på femte plats och Ida Nyström och Benjamin Ching på den åttonde.
– Vi är nöjda med prestationerna, men inte med placeringarna. Det här ju trots allt en bedömningssport, säger Julia Elfving som dansat i par med Fredrik Strömberg i hela elva år.

Tillsammans med Fredrik och systern Fanny är hon mycket engagerad i Rockringen och förutom sin egen träning och tävling ser trion till att träna sina yngre klubbkamrater och arrangerar läger i klubblokalen Vårblomman i Arnäsvall.
– Klubben har ett tiotal i åldern 9-16 år som tävlar i ungdomsklassen och till hösten planerar vi för ett läger med minidansare i 4-6-års ålder, berättar Julia Elfving.