Övrig sport

Swimrun kryddat med mat från trakten

Sommar i Örnsköldsvik betyder också äventyret och kraftprovet Höga Kusten Swimrun. Den 15 juli avgörs ö-till-ö-tävlingen och förutom originaldistansen har arrangörerna lagt till en light-klass med start på Trysunda.
– Ett naturligt steg i utvecklingen, säger upphovsmannen Mikael Lindnord.

Var deltagarna simmar och springer framgår på kartan. Sträckan är 14,5 kilometer där drygt elva kolimeter avverkas på öar och fastland och resten i vattnet. Men för att även locka den äventyrslystne bättre motionären och inte enbart elitmultisportare har arrangörerna valt att även köra en light-klass med start på Trysunda. Målgång för samtliga sker vid Gullviks Havsbad och Mikael Lindnord tror mycket på det nya konceptet:
– Absolut. Konkurrensen från liknande tävlingar runt om i världen är mördande hård och vi måste inse att vi trots att håller till i norra Sverige. Det innebär att vi måste skapa förutsättningar för att locka fler än bara eliten till den här utmaningen. Allt talar alltså för en idrotts- äventyrs- och folkfest den 15 juli där massor av multisportare och övriga intresserade blandar sig med turister och campare i Gullvik.

Förutom nyheten med en light-klass satsar arrangörerna också på att tävlingen även ska innehålla en manifestation för den lokala matkulturen.
– Boken "Vår del av världen Höga Kusten" som nyligen släpptes visar inte minst vilket duktigt folk vi har i den branschen. I förberedelserna jobbar vi hårt för att deltagarna och publiken i Swimrun ska få ta del av diverse läckerheter från trakten, säger Mikael Lindnord.

 

Mer om Höga Kusten Swimrun
 

Publicerat