Utställning

Nordingrå Konstrunda jubilerar

Igår, fredag påbörjades årets upplaga av Nordingrå Konstrunda som fortsätter hela helgen.

För tionde året i följd arrangeras en gedigen konstrunda i konstnärstäta Nordingrå. Inte mindre än 29 konstplatser går att besöka när i stort sett alla Nordingrå-konstnärer – bofasta som sommarboende – öppnar sina ateljéer och gallerier.

Nordingrå Konstrunda arrangerades första gången 2008 på initiativ av Birgit Dahlgren, Kiörningsgården, och konstrundan knyter an till en stark konsttradition som funnits i och kring natursköna Nordingrå ända sedan 30-talet.
Mängder av konstnärer har genom åren fängslats, fascinerats och inspirerats av Nordingrås fantastiska natur, och det speciella ljus som många anser bara finns just här bland alla berg och små sjöar, samtidigt med närheten till havet.

Konstrundan hålls som vanligt under pingsthelgen och startade igår, fredag, då det hölls invigning på Kiörningsgården med Jan Sahlén som invigningstalare. Samtliga deltagare presenterades och dessutom bjöds det på underhållning av Härnösands Spelmansgille. Under helgen, lördag och söndag, håller samtliga utställare öppet mellan 10.00 och 18.00.

Förutom en massa konst och konsthantverk att beundra kan man också lyssna till Gregor Flakierski, som lördag 3 juni klockan 18.30 på Kiörningsgården talar om sin senaste bok Familjealbum under rubriken ”Litteratur är ingen konst”.
För fullständigt program och lista på alla utställare – och var du hittar dem – hänvisas till hemsidan: nordingrakonstrunda.se

Länkar
Publicerat