Du är här

2017-07-22 - Övrig sport
Lennart Sundwall lämnar över generalskapet för Kubbyran i Sidensjö till Tommy Tjernström efter 15 år. Foto: Mats Forsgren

Kubbyran 5 augusti med Tommy som ny general

Efter femton år som huvudansvarig för den enormt populära Kubbyran i Sidensjö så lämnar nu Lennart Sundwall över till Tommy Tjernström.

– Jag har varit med och hjälpt till under fem års tid och det är en stor ära att få ta över rodret efter Lennart.

Kubbyran är den absolut viktigaste inkomstkällan för fotbollsföreningen Sidensjö IK och tack vare ett sjuttiotal funktionärer; aktiva i klubben, föräldrar och många frivilliga så kan man alltså nu genomföra kubbfesten för sextonde gången, lördagen den 5 augusti, men nu utan radioprofilen Sundwall som general.

– Hade väl inte tänkt att jag skulle hålla på så länge och så måste jag väl medge att min ork och entusiasm börjat tryta lite  Det har varit fantastiskt kul under alla dessa år, säger f.d. kubbgeneralen Lennart med både lite vemod och tydlig glädje. Bäst och mest minns jag nog de första fem, sex åren år när hockeybröderna Sedin ställde upp och spred lite glans över tävlingen, det kändes i hjärtat.

Förra året deltog drygt 500 kubbintresserade fördelade på 102 lag och man räknar med något liknande även till årets upplaga.

– För första gången kan jag nu äntligen vara med och spela och jag kommer att plocka ihop mitt eget dream-team och vi kommer att bli svårslagna, säger Lennart och ler.

Skulle du och dina vänner vara sugna på att delta med ett lag så finns chansen att anmäla sig fram t.o.m. den 30 juli (gå in på Kubbyran på Facebook).

 

Dela med dig av denna artikel på: