Utställning

En orgie i färger

Poniatowski/Poniatowska ställer ut på Spinnrocken i Arnäsvall.

På några platser runt om i världen har invånarna bestämt sig för att måla sina hus i alla möjliga färger, exempelvis Nuuk på Grönland och den lilla ön Burano i Italien. Härliga fotografier från just Burano kan man se på Spinnrocken i Arnäsvall 27-28 maj.

Burano ligger i Venedigbukten, 45 minuters båtresa från Venedig, och är en välbesökt turistattraktion, just på grund av sin färgprakt. Ö-viksfotografen Andrzej Poniatowski har varit där och dokumenterat med sin Leica digitalkamera, och här ser ni delar av resultatet. Burano visar upp en närmast osannolik variation och kombi-nation av färger på alla byggnader.

Precis som de två senaste åren när Andrzej ställer ut sina bilder gör han det tillsammans med hustrun Teresa Poniatowska, som har en förkärlek för fåglar – gärna lika färggranna som Burano.
– Den här gången använde jag inte bara papier-maché och fjädrar, utan även andra material. En sorts fåglar har huvudprydnader av återanvända porslinsblommor medan en annan sorts kroppar består av torkade kalebassfrukter – vilket också blir ett slags återbruk. Egentligen är det mesta återbruk, papier-maché gör jag av tomma äggkartonger och fjädrarna är samlade på marken, berättar Teresa.

Parets utställning visas på Spinnrocken i Arnäsvall 27-28 maj, öppet 12-15 båda dagarna.

Publicerat