Sport & Fritid

Höglands IP nu Human Resurs Arena

I början av augusti kommer allaktivitetsarenan i Högland att invigas och häromveckan blev det klart att den kommer att heta Human Resurs Arena. På området kommer det att finnas en konstgräsplan, multisarg för hockey, möjlighet att spela innebandy och basket. Dessutom utegym och lekplats.

Peter Sundberg, Arnäs IF, berättar att man en längre tid sökt företag i kommunen som var villiga att köpa arenanamnet och nu blev det Human Resurs som passar väl in i deras profil; idrott och hälsa.

– Anläggningen är unik i Örnsköldsvik i och med att den kommer att vara öppen dygnet runt. Det kommer att leda till att möjligheterna för spontanidrottandet ökar.
Vi är nu i byggnadsfasen, en mycket hektisk period, med ideella krafter i föreningen som lägger ner många timmar, säger Peter Sundberg och tillägger:
– Vi fortsätter arbetet med att hitta fler samarbetspartners som kan hjälpa oss med stöd.  Vi är väldigt stolta över att vi har möjligheten att bygga denna fantastiska arena som kommer att ge våra barn och ungdomar bra möjligheter att utöva idrott

Drygt 6 miljoner kronor har anläggningen kostat. Akzo Nobel, Allmänna Arvsfonden, Örnsköldsviks kommun, Uefa, Svenska Fotbollsförbundet och Coop har varit med och finansierat större delen av arenabygget.
 

Publicerat