Modo Hockey

NHL-pengar till Modo

Carl Grundström gick till Modo från Björklöven när han skulle börja hockeygymnasiet och spelade sedan den senaste säsongen med Frölunda. Nu har han skrivit på ett NHL-kontrakt med Toronto Maple Leafs och Modo kan räkna in sköna miljoner.


När en spelare skriver på ett NHL-kontrakt utgår enligt nuvarande avtal en ersättning till den eller de klubbar som spelaren representerat de senaste fyra säsongerna. Carl Grundströms kontrakt innebär 75 procent till Modo och 25 till Frölunda.

– Det här är ingenting vi har räknat med eller funderat på i vårt budgetarbete fram till i dag, säger Modos vd Johan Widebro till allehanda.se och fortsätter:
– Jag och Janne Sjölund (ekonomichefen) ska sätta oss och gå igenom det sista i nästa års budget i morgon (läs: torsdag). Då ska vi titta på det här och peta in den här posten. Vi kommer att göra en ganska defensiv beräkning då vi inte riktigt vet hur mycket det blir i slutänden.

NHL-ersättningen baseras på hur många svenskar som skriver NHL-kontrakt så det är oklart exakt hur mycket pengar Modo kommer att få. Klart är dock att klubben i sämsta fall får 180 000 dollar, cirka 1,6 miljoner kronor, för Grundströms kontraktssignering.

Publicerat