Fotboll

ÅFF satsar på motionsfotboll

En dörr in till organiserad fotboll och samtidigt ett sätt att locka kvar spelare som lägger av för tidigt. Det är tanken bakom Ångermanlands Fotbollförbunds nya grepp; motionsfotboll.

Förbundet vill bredda fotbollen i distriktet och satsar därför på 7-spel, det vill säga lag med sju spelare på planen i vartdera laget.  

– Vi vänder oss till de som inte spelar seriefotboll, har slutat eller som aldrig tidigare spelat, men vill röra på sig och ha roligt. Det finns inga som helst krav på förkunskaper, säger Sven-Erik Forsgren i Ångermanlands Fotbollförbund.  

Förhoppningen är att kunna dra i gång med de första matcherna i slutet av maj och till att börja med är målsättningen två sammandrag under våren och försommaren. Matcherna avgörs i 2 x 20 minuter med förenklade regler.    

– Vi börjar i liten skala och hoppas på en positiv utveckling efter hand. Vi samarbetar   med gratistidningarna i Örnsköldsvik, Härnösand, Kramfors och Sollefteå så det här är initiativ för hela landskapet, fortsätter Sven-Erik.  

Ett lag kan bestå av spelare som representerar olika föreningar, kravet är att spelaren är medlem i en förening ansluten till Svenska Fotbollförbundet.  

– Är man intresserad, men inte har något lag att spela i kan man anmäla sig så försöker vi hjälpa till med att hitta ett lag, säger Sven-Erik Forsgren.    

 

Låter det intressant? Gör då en anmälan till Ångermanlands Fotbollförbund, 0660-105 40, eller via e-post till: aff@vnidrott.rf.se senast den 10 maj. Avgift: 1 500 kronor täcker försäkringskostnad för upp till 30 personer. Domarkostnad fördelas mellan lagen.

Publicerat