Näringsliv

Brath växer

Inte mindre än 8 nya medarbetare har börjat hos örnsköldsviksbaserade byrån Brath sedan januari. "Efter ett jobbigt 2016 är det skönt vara på rätt spår igen, säger Magnus Bråth, grundare. Det är några som ersätter sådana som gått vidare men det är till största delen nya tjänster."

– Vi har skrivit två nya avtal i Stockholm där vi också precis skrivit på för större lokaler, säger Bråth, och så har vi sex nya anställningsavtal på plats i Övik.

Under 2016 upplevde Brath vad som av ägarna kallades "det svåraste året i företagets historia" då man tappade nära 40% av intäkterna i början av året. Syskonen Magnus och Maria Bråth var visserligen beredda på att det kunde hända, det var företagets största kund som plötsligt försvann, men det var ändå ansträngande för företaget.

– Det är förstås oerhört jobbigt att tappa en så stor kund, säger Magnus Bråth, oavsett om man är redo eller inte. Jag tycker vi kan gå ur det här året raka i ryggen, vi har inte behövt göra oss av med någon trots att nära 40% av intäkterna försvann. Dessutom har vi nu tagit ikapp allt vi förlorade.

Trots tappet av storkunden i början av 2016 lyckades Brath omsätta mer än året innan, även om det bara är med tungan på mållinjen. Verksamhetsåret 2015-2016 omsatte man 16,9 miljoner kronor jämfört med 16,4 året innan. Nu växer man dessutom ordentligt igen.

– Det kommer kanske inte synas jättemycket i årets siffror, säger Bråth, men nu går det fort framåt igen. Vi får in massor av nya kunder och ser en stark tillväxtkurva framför oss igen. I huvudsak rekryterar vi i Örnsköldsvik men även i Stockholm växer vi.

Publicerat