Du är här

2017-04-21 - Teater
"Min pappa, Bianca och jag" och "Vi ska till ingenstans". Foto: Rúnar Gudmundsson

Teater för barn och unga

En pjäs för barn från 3 år och uppåt, och en för unga om att hålla balansen och hitta sin väg. Lule Stassteater gästar Sörlidens församlingsgård lördag 22 april med föreställningarna ”Min pappa, Bianca & Jag” och ”Vi ska till ingenstans”.

”Min pappa, Bianca & Jag” handlar om hur det kan vara som barn att ha en förälder som lever i annorlundaskap. Pappa gör världens bästa palt och därför vill pjäsens ”jag” att bästa kompisen Bianca ska komma och smaka. Men pappa klarar inte sånt och dessutom har Biancas föräldrar förbjudit henne att komma.
Alla vet att pappa är annorlunda, han har målat alla köksluckor i olika färger och han går aldrig ut. Ändå vet han allt om alla andra ”för sånt vet man” säger han och gömmer sig bakom gardinen och tittar ut.
En dag tröttnar barnen på alla konstiga vuxna, om vad man får göra och inte göra.De bestämmer väl själva om de vill äta världens bästa palt eller inte.

”Vi ska till ingenstans” handlar om Iva och Elis som ofrivilligt varit vänner mer eller mindre hela sina liv. De var de som liksom blev över i skolan. I utfrysningen har Iva och Elis alltid funnit styrkan tillsammans, och ibland har de till och med riktigt kul ihop.
Men en dag, tre månader innan högstadiet slutar och hela världen går sönder om man inte vet vilken linje man ska gå, då händer en sak som förändrar Elis och Ivas vänskap i grunden.

I båda pjäserna medverkar Nettan Öhrvall och Jakob Jonsson Ollander. Lokal arrangör är Örnsköldsviks Riksteaterförening.
Observera att föreställningarna ges på Sörlidens församlingsgård, inte på Folkan Teater som felaktigt uppgavs i förra veckans nummer av Tidningen 7.

Dela med dig av denna artikel på: