Nyheter/Reportage

Världsklass Örnsköldsvik presenterar omvärldsanalys

Nu presenterar Världsklass Örnsköldsvik omvärldsanalysen för Örnsköldsvik för 2017/2018. Den identifierar nio samhällsutmaningar som Örnsköldsvik som plats står inför och är en samlande beskrivning för olika aktörer att kunna använda i det gemensamma utvecklingsarbetet.

I samband med att omvärldsanalysen har färdigställts har också Partnerskapet för Örnsköldsviks utveckling, som finns inom Världsklass Örnsköldsvik, tagit fram en vision för den fortsatta utvecklingen som lyder: ” Vi bygger bäst tillsammans! 2030 är Örnsköldsvik ett nav med stark utveckling. En plats för 65 000 nyfikna med framtidstro.”
– Tillsammans är en självklarhet och en förutsättning för en framgångsrik utveckling av platsen, säger Glenn Nordlund (S), kommunstyrelsens ordförande och också ordförande i Partnerskapet. En gemensam analys blir också en gemensam plattform för att även i fortsättingen driva ett starkt arbete för utveckling och förbättring i Örnsköldsvik.

Omvärldsanalysen har tagits fram genom processinriktade möten i olika konstellationer med aktörer från Örnsköldsvik och kompletteras med externa rapporter och analyser från både offentliga och privata organisationer.Den fakta som presenteras är hämtad från offentliga källor. Dokumentet går att ta del av på www.varldsklass.se.


 

Publicerat