Miljö

Unikt exportprogram lanseras i Ö-vik

Ett unikt och gratis internationaliseringsprogram riktat mot företag inom energi- och miljöteknik startar i Västerbotten och Örnsköldsvik.
– Här finns det företag som kan kan utveckla världsmarknaden, det handlar bara om att få guidning och det ska vi hjälpa till med, säger Susanne W Lindström, projektledare för internationell affärsutveckling på North Sweden Cleantech.

Det är North Sweden Cleantech och Business Sweden som med start under våren erbjuder ett program till små och medelstora företag inom energi- och miljöteknikområdet (cleantech). Syftet med programmet är att hjälpa fler regionala små och medelstora företag till export.
– Detta är ett helt unikt erbjudande till ett begränsat antal företag i Västerbotten och Örnsköldsvik. Erbjudandet är kostnadsfritt och vänder sig till företag med ambition och potential att börja sälja på en internationell marknad, säger Katarina Saalo på Business Sweden.

Programmet erbjuder företagen strategisk vägledning, skräddarsydd support, utbildning mot export, hjälp med att hitta rätt partners på vald marknad, samt nätverk och kontakter på intressanta marknader.
– Vi erbjuder detta till företag som har minst två anställda och en omsättning på minst tre miljoner kronor per år, säger Katarina Saalo på Business Sweden.

North Sweden Cleantech är en satsning i norra Sverige med energi- och miljöteknik som utgångspunkt som arbetar för hållbar tillväxt i bred samverkan med företag, akademi och andra organisationer.

 

Publicerat