Du är här

2017-04-12 - Film-TV-Radio
Citizen Schein, Ljus i natten, Sameblod och Alla tiders kvinnor.

Har du upptäckt dagbion?

Palladium i Örnsköldsvik visar inte bara bio på kvällar och helger, onsdagar klockan 13.00 har också blivit en visningstid – uppskattad av många som är lediga dagtid.

Idag onsdag, 12 april, står fyra filmer på programmet med starttid 13.00.

Sameblod – Ett drama om Elle Marja som går på samisk internatskola med sin lillasyster och ska snart ta över som renskötare I familjen. Samtidigt drömmer hon om ett annat liv, långt borta från bybornas blickar/hårda ord/förakt och skolans regler och kolttvång. Allt faller samman efter de rasbiologiska undersökningarna som hålls på skolan och Elle Marja bestämmer sig för att lämna allt och bli svensk. Hon stjäl sin svenska lärarinnas kläder och identitet och rymmer till Uppsala – men att byta liv visar sig vara mycket svårare än hon trodde.
Med Hanna Alström, Malin Crépin, Andreas Kundler och Olle Sarri.

Alla tiders kvinnor – En komedi med Annette Bening, Elle Fanning, Greta Gerwig och Billy Crudup. Tre fantastiska kvinnor födda under olika tidsperioder av 1900-talet hjälps åt att lära en vilsekommen yngling allt de kan om livet, kärleken, sex och frihet oberoende av kön. Historien utspelar sig i Santa Barbara 1979, mitt under punkens gyllene era. En humoristisk och ömsint berättelse om hur man finner sig själv och lär sig att man inte kan älska andra förrän man lärt sig älska sig själv.

Citizen Schein – Maud Nycanders dokumentär om Harry Schein, ett ensamkommande judiskt flyktingbarn som blev en av den svenska efterkrigstidens mest inflytelserika kultur- och mediepersonligheter. Intellektuell gigant och entreprenörsgeni i vissa ögon – elitistisk manschauvinist och makthungrig despot i andras.

Ljus i natten – Aki Kaurismäkis dramakomedi där två berättelser korsar varandra som av en händelse. Khaled, en flykting från Syrien, glider in till Helsingfors som fripassagerare på ett fartyg för att söka asyl. Wikström lämnar sin alkoholiserade hustru och säger upp sig för att istället försörja sig som pokerhaj. Wikström öppnar restaurang och anställer Khaled som diskare. Ett litet ögonblick av solsken som inte nödvändigtvis leder fram till ett lyckligt slut.

Vilka filmer som visas på Palladium kan du alltid hitta på webben7.se/pagang

Dela med dig av denna artikel på: