Du är här

2017-04-08 - Film-TV-Radio
Den allvarsamma leken, Jag Daniel Blake och Gravity.

Filmdag på Gideågården

”Den allvarsamma leken”, ”Jag, Daniel Blake” och ”Gravity” står på programmet då Örnsköldsviks Filmstudio idag, lördag 8 april, arrangerar en filmdag i Gideå.

Filmdagen startar klockan 15.00 med ”Den allvarsamma leken”, Pernilla Augusts nytolkning av Hjalmar Söderbergs komplexa kärlekshistoria mellan journalisten Arvid Stjärnblom och konstnärsdottern Lydia Stille i sekelskiftets Stockholm. En berättelse om kärleken och dess konsekvenser, med Michael Nyqvist, Sverrir Gudnason, Mikkel Boe Følsgaard och Liv Mjönes.

Efter middagen (för de som har förbokat) visas ”Jag, Daniel Blake”, ett socialrealistiskt drama av Ken Loach där vi möter 59-årige snickaren Daniel, som på grund av sjukdom blivit arbetslös för första gången i sitt liv. Enligt hans läkare bör han inte jobba under en längre period, men enligt myndigheterna är han för frisk för att vara sjukskriven.

Alfonso Cuaróns 7-faldigt Oscarbelönade rymdäventyr ”Gravity” avslutar filmdagen. Sandra Bullock spelar Dr. Ryan Stone, en medicintekniker som är ute på sitt första uppdrag i rymden tillsammans med den erfarna astronauten Matt Kowalsky (George Clooney) som gör sin sista resa innan pensionen. Rymdfärjan förstörs, Stone och Kowalsky är helt ensamma – och endast ihopkopplade med varandra glider de ut i mörkret.

 

Dela med dig av denna artikel på: