Du är här

2017-04-03 - Teater
  • Några av amatörskådespelarna i "Spelet om Örnsköldsvik" tillsammans med Jenny Nilsson, Jens Nilsson och Stina Joza. Foto: Ulf Eklund
  • Foto: Ulf Eklund
  • Foto: Ulf Eklund

Nu startar Spelet om Örnsköldsvik

Till hösten sätter Teater SOJA i samarbete med Örnsköldsviks kommun upp en nyskriven pjäs om Örnsköldsviks historia; ”Spelet om Örnsköldsvik”.
Och från och med nu är repetitionerna igång och biljetterna släppta.

Det rör sig om 22 föreställningar med start den 9 september till och med den 8 oktober. Allt kommer att utspela sig i Flygelsalen på Torgatan i Örnsköldsvik.
– Det här blir ett historiskt spel i en modern lokal. Det känns fantastiskt, säger Sofia Andersson som står för manus och regi tillsammans med Jan Boholm.
Närmare 150 roller ska besättas och för närvarande består ensemblen av två professionella skådespelare i form av ö-viksbördiga Jenny Nilsson och Jens Nilsson, musikartisten Stina Joza och i övrigt ett flertal amatörer.
– Jag tycker att vi har fått ett fantastiskt gensvar så här långt. Det är många som vill vara med och hjälpa till och i dagsläget är vi i behov av fler pojkar och män som vill vara med, säger Sofia Andersson.
Pjäsen handlar om köpingen och staden Örnsköldsvik 1837 till 2017. Enligt författarna drama och komik, fakta, fiktion och igenkänning.
– Både skratt och gråt. En salig blandning, säger Jan Boholm och berättar att biljetterna redan är släppta.
Det borde höra till allmänbildningen att se föreställningen. Ö-viksborna bör alltså ta tillfället i akt och se föreställningen som vid varje tillfälle rymmer 137 åskådare i Flygelsalen.
– Precis. Det gäller bara att se till så att så många som möjligt får information om pjäsen. Då tror jag folket kommer, säger Stina Joza.

Dela med dig av denna artikel på: