Modo Hockey

Straffavgörande tog Modo till J18-semifinal

Det blev en målrik och svängig match när Modos J18-lag tog sig vidare till J18-semifinal. Efter full tid var ställningen 5-5 och förlängning och sedemera straffar krävdes för att skilja lagen åt. Linus Pettersson och Lukas Wernblom, tillsammans med Simon Rönning i Modomålet, såg i straffläggningen till att Modo gick vinnande ur matchen.

Modo Hockey vann i torsdags den inledande matchen i kvartsfinalserien mot Leksands IF med 2-0 och man hade därmed ett bra utgångsläge inför den andra matchen, vid vinst skulle man vara i semifinal.
Matchen inleddes dock med att hemmalaget Leksand tog ledningen efter bara minuten spelat, då Emi Bemström satte 1-0 bakom Dennis Westergård i Modos mål. Under perioden var det dock gästande Modo som var det bättre laget och man skapade en hel del chanser och i power play i slutet av perioden kom till slut kvitteringen, då Victor Berglund i power play hittade första krysset framspelad av Tobias Aronsson.

Redan efter fyra minuter av den andra perioden tog Modo ledningen för första gången i matchen, även den här gången skulle målet komma i power play. Målskytten var Nicolas Müller, som assisterad av Oscar Frestadius och Markus Hermanstad, såg till att ge Modo ledningen med 2-1.
Lyckan blev dock kortvarig för gästerna då Leksand kvitterade blott dryga minuten efter Modos ledningsmål. Leksand skulle också ta ledningen, med fem minuter kvar av perioden, men Modo skulle svara direkt.
Bara sex sekunder efter Leksands ledningsmål såg nämligen Max Tjernström till att kvittera till 3-3. Modo vann tekningen bak till Tomislav Lovric som spelade över till Sebastain Walfridsson som i sin tur frispelade Max Tjernström och i fritt läge hittade han rätt bakom Victor Rönnqvist i Leksands mål.

Efter fyra minuter av tredje peridoen tog Modo ledningen i power play då Maximillian Popovic på egen hand gjorde 4-3. Leksand skulle dock svara med två mål och hade ledningen in i de sista minuterna av tredje perioden. Med drygt två minuter kvar tog Modo time-out och pratade ihop sig, något som gav utdelning då Lukas Wernblom bara 15 sekunder senare såg till att kvittera till 5-5, assisterad av Victor Berglund.

Matchen gick därmed till en förlängning som blev mållös, och på straffar drog Modo det längsta strået. Simon Rönning, som ersatter Dennis Westergård i mitten av tredje perioden, spikade igen på straffläggningen och när både Linus Pettersson och Lukas Wernblom satte sina straffar gick Modo vinnande ur matchen och är därmed klart för semifinal.