Modo Hockey

Modo klara för semifinal

Modo Hockey avancerade på fredagskvällen till semifinal i J20-slutspelet efter att ha besegrat Timrå IK med 3-2 i den andra kvartsfinalmatchen. Modos mål gjordes av Tim Wahlgren, Jakob Stenqvist och Anton Karlström.

Efter segern i Timrå på onsdagen var det så dags för den andra matchen i kvartsfinalserien mellan Modo Hockey och Timrå IK. Förutsättningarna var enkla, Timrå var tvingade att vinna för att hålla liv i matchserien samtidigt som Modo via en seger var klara för semifinal.

Det var gästande Timrå som inledde matchen bäst och satte press på Modo i egen zon. Modo ryckte dock upp sig ju längre perioden led och efter drygt tolv minuter fick merparten av de 2603 åskådarna på plats jubla. Tim Wahlgren gav Modo ledningen med ett rappt och distinkt skott i första krysset bakom Timrås målvakt Victor Brattström. Wahlgren assisterades av Sebastian Walfridsson och Max Tjernström.

Fyra minuter efter ledningsmålet ökade Modo sin ledning till 2-0 då Jakob Stenqvist hittade rätt från nära håll, framspelad av Emil Alba och Lukas Wernblom.

Timrå kom ut hårdare i den andra perioden och gjorde det svårare för hemmalaget att ta sig in i offensiv zon och man satte också större press på Modo Hockeys backar.

Det var därför inte orättvist när Timrå reducerade till 2-1 i mitten av andra perioden genom Jonathan Dahlén. 2-1 stod sig perioden ut, men drygt sex minuter in i tredje perioden utökade Modo sin ledning till 3-1 då Anton Karlström mycket vackert tråcklade sig igenom Timrås försvar och på egen hand satte han pucken bakom Victor Brattström.

I och med målet kändes det som att Modo effektivt spelade på ledningen men när Timrå med sju minuter kvar av perioden fick spelai power play tog man chansen och reduceringen till 3-2 petades in av Anton Kalte.

I slutminuterna pressade sedan Timrå hårt för en kvittering och man skapade ett par riktigt bra chanser men precis som i den första matchen i onsdags så storspelade Isak Wallin i Modo Hockeys mål och hemmalaget orkade hålla ut och vinna matchen med 3-2.

Segern innebar att Modo avancerar till finalhelgen i Nyköping som spelas nästa helg. Semifinalerna för J20 spelas på lördagen i bäst av en match.
Final samt match om tredje pris spelas på söndag och även de avgörs i bäst av en match.