Näringsliv

Vårens stora rekryteringsmässa i Örnsköldsvik

28 mars anordnar Arbetsförmedlingen i Örnsköldsvik en rekryteringsmässa dit alla är välkomna, oavsett om man tar studenten i år, har hoppat av skolan eller redan hunnit skaffa sig arbetslivserfarenhet.

Dagen börjar med en inspirationsföreläsning 13-14 för arbetsgivare om vilka dagens arbetssökande är och hur de bäst ska matchas mot arbetsgivarnas rekryteringsbehov. En av föreläsarna är Lars Eidenvall från Sanmina som berättar om sina erfarenheter av att anställa nyanlända. Från samarbetsnätverket EURES finns Lena Lundkvist på plats för att informera om möjligheterna att rekrytera ute i Europa.

– Arbetsmarknaden, liksom samhället i stort, präglas allt mer av personer med internationell bakgrund. Under föreläsningen sätter vi mångfalden i fokus för att hjälpa arbetsgivarna att se möjligheter och vinster med att jobba med dessa frågor i sin rekrytering, säger Göran Åkerström, arbetsförmedlare och en av arrangörerna av mässan.

Från 14 öppnas mässan för allmänheten där de träffar ett 20-tal arbetsgivare som både rekryterar vikarier inför sommaren men även till varaktiga anställningar. Under mässan finns det möjlighet för arbetsgivarna att göra snabbintervjuer med personer de finner extra intressanta.

Publicerat