Du är här

2017-03-24 - Politik

Sänkt skatt för pensionärer

I går meddelade den socialdemokratiskt ledda regeringen att skatten sänks för ca 1,4 miljoner personer över 65 år med upp till 2 500 kronor per år.

Detta innebär att 70 procent av alla över 65 år får sänkt skatt och skatteklyftan mellan pensionärer och löntagare därmed sluts för alla med en inkomst upp till 14 000 kronor. Förslaget, som idag skickas på remiss, är en del av en överenskommelse mellan regeringspartierna och Vänsterpartiet inför budgetpropositionen för 2018.
 
Susanne Eberstein är Socialdemokratisk riksdagsledamot från Västernorrland och kommenterar sänkningen på följande sätt:
 
– Äntligen sänks skatten. Det är ett glädjebesked för Sveriges pensionärer. Det är också efterlängtat för alla oss socialdemokrater som drivit på i frågan. Den socialdemokratiskt ledda regeringen gör nu verklighet av att avskaffa den orättvisa beskattningen av Sveriges pensionärer, säger Susanne Eberstein.
 
– Detta är en rättvisefråga. Den borgerliga regeringen införde en skatteklyfta mellan hur lön och pension beskattas. Pension är uppskjuten lön och pensionärer ska därför inte beskattas högre än de som jobbar. Det spelar roll vilka som styr, det visar regeringen med all önskvärd tydlighet genom detta besked, säger Susanne Eberstein.

Dela med dig av denna artikel på: