Hockey

Nylander levererar

William Nylander, före detta Modo, var med och säkrade en seger som tog Toronto upp på hyggligt säker slutspelsplats och nådde samtidigt milstolpen som utlöste en bonus värd 1.8 miljoner kronor.
– Ja, det är förstås kul att ha gjort 20 mål, men jag lägger inte så stor vikt vid det. Det viktiga är att vi vinner, säger den svenske rookie-stjärnan efter 5-2-segern mot Columbus.

Columbus hade sex minuter tidigare hämtat in ett 2-0-underläge när William 3.23 in i andra perioden kom loss i ett friläge och stänkte in ett sylvasst skott på Joonas Korpisalo. Och nu har han svarat för poäng nio matcher i rad

För målet i natt var Williams 20:e för säsongen och därmed utlöses en bonus a' 212 500 dollar – motsvarande drygt 1.8 miljoner kronor – inskriven i den 20-årige rookiens kontrakt.

– Det är förstås kul att ha gjort 20 mål, men jag lägger inte så stor vikt vid det. Det viktiga är att vi vinner den här sortens matcher, säger William som också stod för en assist och gjort poäng nio matcher i rad.

Ja, för med vinsten mot Jackets – som till slut skrevs till 5-2 – hävde sig Maple Leafs upp på tredjeplatsen i Atlantic-divisionen och skaffade sig samtidigt tre poängs marginal ner till New York Islanders precis under strecket.

– Vi måste dock fortsätta vinna varje match, det är definitivt inställningen i laget, säger William på sportbladets hemsida

 

Publicerat