Friluftsliv

Stiglöpning i Ö-vik

”Vi märker att fler och fler lämnar asfalten till förmån för stiglöpning”, säger Miranda Kvist, VD för Team Nordic Trail, som nu startar upp en skogslöpande grupp i Örnsköldsvik.

Löpning har sedan länge varit den populäraste träningsformen i Sverige, men det är de senaste åren som löpare hittar ut till skogen på allvar. Dels söker sig fler och fler bort från asfalten och dessutom satsar löpare på mer upplevelsebaserad träning såsom att upptäcka leder, lämna elljusspåren och springa "obanat" — utanför stigen. Stora asfaltslopp som Stockholm Marathon har inte samma anstormning som tidigare och deltagarantalet sjunker, samtidigt som trail — och fjällmaratons deltagarantal växer kraftigt.

Att springa i skogen har sina fördelar "När jag bara sprang på asfalten så kunde jag ibland inte gå dagen efter långpass, men efter långlopp i skogen känns benen hur pigga som helst dagen efter" säger Anette Jonsson, medlem i Team Nordic Trail, som uppskattar den skadeförebyggande känslan av att springa på stigarnas mjuka underlag.

"Vi vill få fler att upptäcka glädjen kring löpning i grupp i naturen, det är för alla - oavsett om du är nybörjare eller erfaren löpare" menar Miranda "Sveriges traildrottning" Kvist som själv gick från typisk asfaltslöpare till skogslöpande entusiast sommaren 2012 och sedan dess ägnat all sin vakna tid åt att främja passionen hos andra.

Gratis uppstartspass måndag 3:e april kl 18.30 Skyttis, samling vid omklädningsrummen.
För ytterligare information, kontakta: Miranda Kvist, VD Team Nordic Trail Mobil: 072-323 06 64 E-post: miranda@teamnordictrail.se

Ytterligare info hittar du här!


 

Publicerat