Hockey

Ångermanland utan medalj i Stålbucklan

Storstryk i bronsmatchen mot Gästrikland/Hälsingland.

Bronsmatch

Ångermanland förlorade bronsmatchen med hela 1-7 (0-4, 1-3) sedan Ronja Mogren gjort hemmalagets enda mål, reduceringen till 1-5.
Redan efter 1.47 ledde Gästrikland/Hälsingland med 2-0, de två målen tillkom på bara 17 sekunder. 5.13 kom 3-0 i power play och den mardrömsstarten hämtade sig Ångermanland inte från och får därmed nöja sig med en fjärdeplats i årets upplaga av Stålbucklan.

I söndagens final i Fjällräven Center kl 14.15 möts Södermanland och Västergötland/Bohuslän-Dal.

Semifinalen

Ångermanland hamnade i underläge redan efter 59 sekunder och knappt 11 minuter in i semifinalen var det 2-0 till Västergötland/Bohuslän-Dal. Men efter två snabba mål, inom loppet av en dryg minut genom Maja Grundström och Wilma Wernblom, kunde Ångermanland gå till pausvila med 2-2, och matchen var helt öppen.

I den andra perioden gick däremot det mesta gästernas väg. 2-3 efter 2.36, 2-4 i mitten av perioden och 2-5 när det återstod 6 minuter och 15 sekunder. Ångermanland försökte med minuten kvar snygga till sifforna genom att plocka ut målvakten Maria Lund, men utan att lyckas.
Nu väntar match om tredje pris i Husumhallen klockan 16.45. Motståndare blir Gästrikland/Hälsingland som förlorade sin semifinal mot Södermanland efter straffar. Därmed gör Södermanland och Västergötland/Bohuslän-Dal upp om Stålbucklan i finalen som spelas i Fjällräven Center i morgon söndag kl 14.15.

Tidigare resultat

Fyra matcher och fyra segrar i gruppspelet för Ångermanland i Stålbucklan, en match gick till straffar efter 0-0 men det blev vinst mot Södermanland med 1-0, segerskytt blev Isabelle Lundin-Lundgren. I gruppspelets sista match besegrades Västmanland med klara 4-0 och Ångermanland ställdes mot Östergötland i kvartsfinalen i Husumhallen.

Ångermanland vann med komfortabla 5-2 (3-1, 2-1) efter mål av Alva Forssén, Maja Grundström, Jasmine Rodin Westin, Isabelle Lundin-Lundgren och Ronja Mogren.

Nu väntar semifinal mot Västergötland/Bohuslän-Dal som i sin kvartsfinal besegrade Småland med 2-1. Semifinalen spelas i Husumhallen i morgon lördag, 11 mars, klockan 11.00.

I den andra semifinalen, som spelas 12.45 i Husumhallen, möts Gästrikland/Hälsingland som slog Norrbotten med 4-3 och Södermanland som slog Västerbotten i ett straffavgörande efter 2-2 vid full tid och förlängning..