Övrig kultur

Rasmus startar ny klubb i Umeå

Rasmus Harnesk Wiklund och två av hans studiekamrater, som läser till kulturentreprenär på Umeå universitet, har ikväll 10 mars premiär för Klubb Ganska Älgest på Kulturhuset Klossen i Umeå.


Förfesten är väl ändå alltid bäst?
Klubb Ganska Älgest på Kulturhuset Klossen är en retroinspirerad klubb som levererar festen i ett vardagsrum. Tillsammans med liveband, skön musik, dansgolv och andra vardagsrumsaktiviteter, är tanken att skapa en avslappnad, mysig och kom-som-du-är-atmosfär.
Bakom klubben står tre kulturentreprenörstudenter vid Umeå universitet, i samarbete med Studiefrämjandet, Skuggteatern och Umeå kommun. Klubb Ganska Älgest drivs som ett skarpt projekt via studnternas utbildning på universitetet – Programmet för Kulturentreprenörskap.

– Vi vill skapa en ny sorts klubb som erbjuder något nytt till besökaren, i form av en avslappnad inredning, skön musik och mysiga vardagsrumsaktiviteter, säger Marlene Johnsson, som ansvarar för design och inredning.

Under premiärkvällen blir det livemusik med umeåbandet Paarks.
– Ett indieband som vi kände skulle passa bra in i klubbens tänkta atmosfär. säger Rasmus Harnesk Wiklund från Örnsköldsvik, som är teknik- och bandansvarig.

Tredje studenten i projektet med Klubb Ganska Älgest är Mira Kurkiala som är ansvarig för media och kommunikation.

Publicerat