Näringsliv

Åtta av tio kvinnor i länet till nytt jobb

Åtta av tio uppsagda kvinnor i Västernorrlands län gick till nytt jobb under 2016 med hjälp av omställningsstöd från Trygghetsfonden TSL. Det innebär att Västernorrland är ett av de län där kvinnor har haft störst möjlighet att hitta nytt arbete.

– I Västernorrlands län lyckades våra leverantörer bra med omställningen trots en lägre sysselsättningsgrad i länet än genomsnittet i landet. Ett skäl till att omställningen gick bra kan vara ett ökat behov av arbetskraft inom vård och omsorg, förklarar Caroline Söder, vd på TSL.

Drygt sju av tio kvinnor som efter uppsägning får omställningsstöd av TSL går vidare till nytt jobb varje år. I Västernorrlands län var andelen under 2016 alltså ännu högre, hela åtta av tio. Ett ökat behov av arbetskraft inom exempelvis vård och omsorg i länet kan bidra till att många kvinnor i Västernorrland har hittat ett nytt arbete.

– Att få stöd vid uppsägning är mycket viktigt för att kunna hitta ett nytt arbete. TSL kommer att fortsätta arbeta för god omställning och från och med den 1 november i år har vi dessutom möjlighet att lägga mer resurser på utbildning av uppsagda individer, avslutar Caroline Söder.

Publicerat