Du är här

2017-03-03 - Teater
Ingmar Virta. Foto: Maria-Therese Sommar

Vinn biljetter till hemligstämplad pjäs

En rad av landets främsta komiker och skådespelare ställs inför en stor utmaning. De har varken läst manus eller fått regi inför föreställningen. Onsdag 22 mars visas Vit kanin Röd kanin på Folkan Teater, och vi har biljetter som vi lottar ut.

Riksteatern turnerar återigen med den hyllade pjäsen Vit kanin Röd kanin – ett vittnesmål om det fria ordet, skriven av den iranska dramatikern Nassim Soleimanpour. Under våren kommer bland annat Per Andersson, Gunilla Röör, Ulla Skoog, Mark Levengood och Katarina Ewerlöf att framföra den kritiker-rosade pjäsen.
För varje föreställning är det en ny skådespelare, som varken fått läsa manus eller repeterat pjäsen inför föreställningen. Här i Ö-vik är det Teater Västernorrlands Ingmar Virta som står på scen.

Vit kanin Röd kanin är hemlighetsstämplad och skådespelarna får ta del av berättelsen i samma stund som publiken. Manuset och instruktioner väntar i ett kuvert på scenen.
Pjäsen har turnerat med Riksteatern vid två tillfällen tidigare, hösten 2015 och hösten 2016. Den har även rönt stora framgångar på Broadway. Pjäsen är skriven under ett utreseförbud från Iran, vilket också avspeglar sig i föreställningen. Det är en personlig berättelse med många igenkänningsfaktorer.  

Vinn biljetter!

Vilket var Irans officiella namn före 1935?
Svara rätt på frågan så deltar du i utlottningen av biljetter till ”Vit kanin Röd kanin”. Vi drar fem vinnare som får två biljetter var.
Svaret, ditt namn och telefonnummer där vi kan nå dig dagtid mejlar du till:
tavling@7an.se.
Skickar du per post (endast vykort) är adressen:
7an Mediapartner, Box 449, 891 29 Örnsköldsvik.
Svaret vill vi ha senast 7 mars. Vinnarna meddelas 8 mars.

Dela med dig av denna artikel på: