Hockey

Mot fjärde Stålbucklan med start onsdag

Stålbucklan är tjejernas motsvarighet till killarnas distriktslagsturnering TV-pucken. Nu ska årets upplaga, den femte i ordningen, avgöras – med matcher i fem ishallar i Örnsköldsvik, Bjästa, och Husum.

Det blir första gången Stålbucklan spelas med alla lag på plats, tidigare har finalspelet föregåtts av kvalspel på olika orter. Ångermanland har vunnit tre av de fyra senaste upplagorna och nu kan det bli en fjärde inteckning när finalen spelas i Fjällräven Center söndag 12 mars

– Viktigt att det finns någonting att sträva emot för de yngre tjejerna, ett delmål på vägen mot större uppgifter inom hockeyn. Vi hoppas naturligtvis att många kommer på matcherna, eftersom hockey är populärt i Örnsköldsvik, säger Maria Swärdsudd, projektledare för årets arrangemang som Ångermanlands Ishockeyförbund står för.

Julia Eklund, assisterande coach för Ångermanland berättar att många av lagets spelare, födda 2001-2003, kommer från klubbar i Örnsköldsviks kommun: ÖSK, Örnsköldsvik Hockey, Järved, KB65, Husum och Modo.
– Vi har ett mycket bra lag och tjejerna har en härlig inställning och de verkar otroligt taggade, så det ska bli spännande att följa dem under turneringen, avslutar Julia.


Gruppspelet omfattar fyra grupper och sammanlagt 17 distrikt deltar. De matcherna spelas i Husumhallen, Bjästa Ishall, Skyttishallen och Modohallen.
Slutspelet avgörs fredag-lördag i Husumhallen och Modohallen och den stora finalen avgörs i Fjällräven Center söndag 12 mars kl. 14.15.

Ångermanland deltar i grupp A och spelar sina matcher i Husumhallen enligt följande:
8 mars 18.00 Medelpad
9 mars 11.15 Göteborg
9 mars 16.30 Södermanland
10 mars 8.30 Västmanland
 

Publicerat