Modo Hockey

Bäckman: "en fördel att spela mycket på bortaplan i det här läget"

Ikväll gör den nya tränarduon Bäckman/ Jonsson sin första match när Modo spelar borta mot Västervik, som ligger på fjärde plats med 79 poäng.

Per Bäckman och Tomas Jonsson såg segermatchen mot Vita Hästen från läktarplats och var sedan med under tisdagmorgonens träning.

– De såg pigga ut på träningen och det syntes att laget vann igår. Två perioder var överraskande bra när vi spelade bra både med och utan puck och Vita Hästen hade svårt att skapa målchanser. Sen att det blev lite sämre i tredje perioden är inte så konstigt när poängen betyder så oerhört mycket nu och risken finns att man blir för spänd. Men det slutade lyckligt med mål i övertid och seger i matchen, sammanfattar Bäckman till Modo Channel och fortsätter:

– När jag träffade laget i morse (läs i tisdags) var det mest en presentation då jag talade om vem jag var och varför jag hoppade på det här uppdraget. Det är unga killar i laget som kanske inte vet vem en gammal gubbe är. Vi ska nu ge spelarna lite mer feedback i bussen och sitta med dem femma för femma då vi har gott om tid att prata hockey idag i bussen ner till Västervik.

Modo Hockey möter nu Västervik för fjärde och sista gången i HockeyAllsvenskan 2016/2017 där samtliga tidigare möten slutat med segrar för Västervik. Senast lagen möttes var i Fjällräven Center den 14 januari där matchen slutade 1-3.

– Det som gäller nu är att göra samma sak varje gång ute på isen så att alla känner sig trygga i de matcherna som är kvar. Vi ska bygga från gårdagens match och det känns bra och tryggt att Pär Styf är med oss då han känner grabbarna bra. Vi ska inte göra för stora förändringar och Pär är en nyckel. Vi ska ta individuella samtal inför matchen nu och sen får vi se vad vi ska skruva till lite extra, säger Per Bäckman till Modo Channel och avslutar:

– Det kan vara en fördel att spela mycket på bortaplan i det här läget och det har visat sig under säsongen också att laget presterat bättre borta. Det kan bero på att man inte känner pressen på samma sätt utan kan spela enklare och vara nöjd med både sarg ut och icing för att sedan ta tillvara på de chanser som kommer.

Publicerat