Du är här

2017-06-28 - Evenemang
Foto: Whoa Whoa Gustafsson

Sjunde i Sjunde – med Miss Li

Boka som vanligt in 7/7 i kalendern. Då är det återigen dags för sommarens största gratiskonsert i Strandparken – i år med högaktuella Miss Li på scenen. Dagens Nyheter publicerade den 5 maj en djupgående intervju med Miss Li. Läs den här.

Dagens Nyheter publicerar idag, 5 maj, en djupgående intervju med Miss Li. Läs den här.

Här nedan vår tidigare publicerade intervju:

Miss Li blir tionde artisten som uppträder på vårt gratisarrangemang Sjunde i Sjunde, publikfesten i Strandparken som brukar locka mer än 7 000 personer. Miss Li släpper i år sitt åttonde album och med start 26 maj på Gröna Lund i Stockholm ger hon sig sedan ut på en sommarturné.
– Det ska bli så grymt kul att få komma ut och träffa publiken igen. I slutändan är det ju därför man gör det man gör. Rulla ut på vägarna med bussen och hänga med bandet och se världen igen. Jag ser fram emot att köra flera av de nya låtarna och blanda upp dem med mitt gamla material. Jag längtar typ ihjäl mig.

De nya låtarna kommer alltså i maj och fansen har fått väntat fyra år på albumet.
– Jag behövde en ordentlig paus och har haft ett väldigt starkt behov att vara mer Linda Carlsson än Miss Li den senaste tiden. Jag behövde vakna i samma säng morgon efter morgon och gå tillbaks till mer basala behov i min vardag. Jag har också skrivit musik med andra artister, designat kläder, stylat och sytt scenkläder till andra projekt.
– Jag tänkte länge att jag skulle lägga min egen Miss Li-persona på hyllan för alltid. Men plötsligt kom lusten tillbaks med en smäll. Och då menar jag verkligen med en smäll. För exakt ett år sedan ramlade jag i en trappa, slog ut mina framtänder och fick sy ihop hela läppen. Dagen efter satte jag mig vid pianot och skrev grunderna till ”Bonfire”. Det var starten på allting. Från den dagen så visste jag att jag hade öppnat dörren till ett nytt Miss Li-album.

Nyligen kom andra singeln ”Aqualung” och så här säger Miss Li om albumet:
– Jag har så otroligt starka känslor för detta album. Jag håller just nu på att knyta ihop säcken, bestämmer vilka låtar som får vara med och så vidare. Det har varit ett långt och intensivt arbete för att komma hit. Tidigare har jag spelat in mina album live i studio, ofta valt förstatagningar och aldrig jobbat mer än några veckor med mitt album. Men eftersom jag tagit ett fyra år långt break från albumsläpp så kände jag att jag kunde unna mig att jobba riktigt ordentligt och ta mig tid med det här albumet. Jag har inte känt nån brådska egentligen, utan mest att det varit en härlig process.
– Jag har länge försökt hitta ett ord som sammanfattar albumet, men hittar inget, och som vanligt spretar låtarna ganska mycket. Eftersom jag aldrig velat vara en artist som man kan sätta in i ett fack så har jag valt att ta ut svängarna mer än vanligt. Självklart är pop grundstommen, som vanligt, men sen har jag låtit det blomma ut åt alla håll runtomkring. Textmässigt är den ganska desperat på många sätt. Skör men kraftfull – precis som jag känner mig.

Förutom åtskilliga hits har Miss Li hörts i några av världens största tv-serier som ”Grey´s Anatomy”, ”Desperate Housewives” och ”Next Top Model”. Hösten 2012 medverkade hon också i ”Så mycket bättre” där hon bland annat fick en hit med sin tolkning av Pugh Rogefeldts ”Här kommer natten”. Efter Uno Svenningsson, Bo Kaspers Orkester, Salem Al Fakir, Orup, Amanda Jenssen, Petra Marklund, Agnes, Petter och Takida får vi 7/7 2017 äntligen höra Miss Li i Strandparken.
– Eftersom jag tycker att alla dessa artister är otroligt bra på olika sätt så känner jag mig ju såklart jättestolt att få vara en del av detta. Jag ska försöka förvalta min uppgift på bästa sätt. Jag ser verkligen fram emot detta!

Album:
Late Night Heartbroken Blues (2006)
God Put a Rainbow in the Sky (2007)
Songs of a Rag Doll (2007)
Dancing the Whole Way Home (2009)
Beats & Bruises (2011)
Tangerine Dream (2012)
Singles and Selectet (2012)
Wolves (2013)
Nytt album släpps i maj 2017

Sjunde i Sjunde klockan Sju
2008 – Uno Svenningsson
2009 – Bo Kaspers Orkester
2010 – Salem Al Fakir
2011 – Orup
2012 – Amanda Jenssen
2013 – Petra Marklund
2014 – Agnes
2015 – Petter
2016 – Takida
2017 – Miss Li

Sjunde i Sjunde klockan Sju
När? 7/7 klockan 19.00.
Var? Strandparken i Örnsköldsvik.
Varför? Årets stora publikfest – dessutom är det gratis.
Arrangörer: 7an Mediapartner i samarbete med Övik Energi, Eitech, Fastighetsbyrån, Eurocon, OKQ8, Nordemans Bil, Nybergs och Svenska kyrkan.

Dela med dig av denna artikel på: