Du är här

2017-03-01 - Teater
Emil Jensen. Foto: Klara G

Flykt och rörelse med Emil

Han är en av Sveriges roligaste och samtidigt allvarligaste artister, och både hans sommarprat och vinterprat i Sveriges Radio förra året har varit bland de mest hyllade någonsin. Ikväll 1 mars kommer Emil Jensen till Folkan Teater.

Emil Jensen är nu, i regi av Riksteatern och United Stage, ute på en lång turné med sin bejublade föreställning Flyktpotatis. En rubrik som bygger på hans egen missuppfattning som liten.

– Dålig potatisskörd har genom historien fått människor att fly och bryta ny mark. När jag var liten trodde jag att klyftpotatis hette flyktpotatis. Att vrida på det ordet har varit som en trampolin in i texterna. Verklighetsflykt, flykt från ohållbara familjesituationer och relationer, flykt mellan nationer – alla sorters flykt, små och stora, kommer att löpa som en rosa tråd genom låtar och monologer, säger Emil Jensen.

Men med sin humor och sina oväntade vändningar lyckas Emil, på sitt alldeles eget personliga sätt, inge hopp och värme, oavsett om han pratar om mänskliga rättigheter eller sjunger om mänskliga svårigheter.

Förutom Emil Jensen medverkar musikerna Anna Dager, Hanna Ekström och Magnus Olsson.

Dela med dig av denna artikel på: