Nyheter/Reportage

Premiär för ny byggmässa

Företagare från Gävle till Treriksröset bjuds in att besöka Örnsköldsvik 4-5 maj. Då inleds nämligen Norrlands största byggmässa i Fjällräven Center.
– Det finns inget liknande norr om Stockholm, säger Per Karlsson från arrangörsbolaget Karlsson & Norberg.

Per Karlsson och Thomas Norberg är männen bakom bland annat Öviksmässan och Örnsköldsvikskalaset. Fröet till deras senaste satsning såddes så sent som i höstas.

– Vi var på möte hos Byggma om något helt annat, berättar Per. Vi började prata om de mässor vi redan gör, och då påtalade de att de fanns behov av en ny byggmässa.

Sedan dess har det gått fort. Datumet är spikat, arenan är bokad och ett antal utställare är redan anmälda.

– Vi har fått jättepositivt gensvar från majoriteten av dem vi pratat med, säger Per. Vi har ju något luta oss på i och med att vi gjort andra mässor som gått bra. Det här kommer bli Norrlands största byggmässa, både räknat i antal utställare och storleksmässigt. Vi kommer hålla till både i arenan och utanför.

Mässan, som fått namnet Byggexpo Norrland, riktar sig till både företagare och byggintresserade. Målsättningen är att locka 10 000 besökare.

– Vi skickar ut 5 000 inbjudningar till företag inom branschen från Gävle och uppåt, berättar Thomas.

Vad krävs för att ni ska känna er riktigt nöjda efter mässan?

– Vi ska ha nått de mål vi har med antal utställare, och det är att kunna fylla arenan. Alla utställare ska känna att de har fått ut det mesta av att vara där, säger Per.

– Givetvis vill vi även ha nöjda besökare, säger Thomas. De ska känna att de vill komma tillbaka nästa år.

Publicerat