Skola & utbildning

Start för Brogymnasiet 2018

Huvudmannen Broskolan AB startar ny gymnasieskola med rikstäckande intag till två särskilda varianter av högskoleförberedande program. Gymnasieskolan fokuserar tydligt på mångfald ur både ett nationellt och internationellt perspektiv.

Broskolan AB har skickat in ansökan om att starta en gymnasieskola med kristen profil, skolan kommer att vara öppen för alla elever oavsett livsåskådning och bedriva ett riktat arbete för att skapa mångfald både ur lokalt och regionalt perspektiv men även ett internationellt perspektiv genom studieresor där eleverna ges tillfälle att realisera sina projektarbeten med fokus på bistånd, företagande, internationella relationer och kulturmöten.

Eleverna ges tillfälle att välja läsa två särskilda varianter av samhällsvetenskapligt program:
- Business & Careprogrammet som fokuserar på entreprenörskap, företagande och bistånd med internationella relationer.
- Wellness & Cultureprogrammet utvecklar elevernas kunskaper kring kost och hälsa, kultur- och idéhistoria ur ett samhälls- och naturvetenskapligt perspektiv.

Båda programmen som erbjuds är högskoleförberedande och innehåller kurser godkända av Skolverket, kurser som ges för att utveckla elevernas kunskaper och förmågor kring grundläggande mänskliga värden i ett mångkulturellt samhälle.

Gymnasiet kommer att söka samarbete med andra fristående gymnasieskolor och utbildningarna kommer att bli unika för Örnsköldsvik och Sverige samt kommer att bidra till mångfald och berika Örnsköldsviks utbud av utbildning.

Publicerat