Modo Hockey

"Motivation och adrenalin finns det gott om"

Ikväll spelar Modo återigen en mycket viktig match i kampen om en plats i play-off-spel när man möter AIK som ligger en poäng före Modo, men med en match mer spelad. Också i denna match saknas många ordinarie spelare, även Oscar Steen, och Andreas är imponerad av de många unga som tog plats i laget i vinstmatchen mot Tingsryd i onsdags.

Det var ett ungt Modo på isen mot Tingsryd där snittåldern på backsidan var 21 år. David Deutsch spelade över 17 minuter, Jonathan Léman över 20, Jesper Lindgren 19 minuter och Tobias Aronsson klockade 15:58.

– De gjorde grymma insatser under matchen där många fick mycket istid och visar att de klarar av det. Spelarna såg ut som om de inte gjort annat än spelat seniorishockey och de yngre spelarna i laget fick även bra hjälp av övriga, etablerade spelare, och det är så det måste se ut, kommenterar Andreas Johansson på Modos hemsida.

Jan Brejcak är fortsatt avstängd från spel och Byron Ritchie missar även fredagens match. Backarna Jesper Sellgren och Jakob Stenqvist är tillsammans med forwards Oskar Stål Lyrenäs och Tim Wahlgren på landslagsuppdrag samtidigt som Oscar Steen inte får spela matchen mot AIK efter att ha lämnat klubben tidigare under säsongen.

– Att Oscar inte ska spela har vi hela tiden vetat om och det kan vi inte påverka. Med Byron borta är vi lite tunnare än planerat på den positionen, men vi har laborerat hela året så det kommer vi att lösa då vi har flera hungriga killar som vill spela mycket, sammanfattar Andreas Johansson och avslutar:

– Det räcker att titta i tabellen för att gilla det här läget och matchen som väntar. Det är fredag kväll och hemmamatch mot en direkt konkurrent om play off-platsen. Motivation och adrenalin finns det gott om där vi alla hoppas på mycket folk och att vi alla kan hjälpas åt i Fjällräven Center.

Publicerat