Du är här

2017-02-12 - Musik
Ensemble Yamandú.

Blått hopp för kulturkram

Ensemble Yamandú med körledaren Yamandú Pontvik gästar ger tillsammans med lokala körer Esperanza Azul i Gideå och Arnäs kyrka.

Ensemble Yamandú har flera gånger tidigare gästat kyrkor i vårt område och nu i helgen är det dags igen. Yamandú Pontvik och hans ensemble bjuder tillsammans med lokala körer på körprojektet Esperanza Azul i Gideå och Arnäs kyrka.

Yamandú Pontvik från Sundsvall är uppväxt i Uruguay och förutom ”Esperanza Azul – Hoppet är blått” har han bland annat komponerat ”Gud är nära” och ”Mångfaldsmässa”, som har sänts på tv.
– När jag skrev Esperanza Azul var det en tid av svårigheter men istället för att se det gråa i livet såg jag det blåa i livet, berättade Yamandú, inför hans första besök i Arnäs kyrka 2010.

Nu möter Yamandú och hans ensemble körerna Gaudete och Allegretto, som är Arnäs-Gideå-Trehörningsjö pastorats körer, för två framträdanden. I Gideå kyrka blir det konsert lördag 18 februari klockan 16.00 och dagen efter, på söndag, blir det musikmässa i Arnäs kyrka klockan 10.00. Pastoratets barnkörer är också med och sjunger.

Yamandú har många gånger rest runt i landet och jobbat med körer och inspirerat församlingar med visionen att man ska öppna dörrar.
– Varje gång man öppnar dörrar finns tusen och åter tusen möjligheter att skapa nya möten, och ur varje möte kommer något nytt och starkare. Kulturkrockar blir kulturkramar. Här kan musiken bidra med mycket, all musik jag har skrivit handlar det här, säger Yamandú Pontvik

 

Dela med dig av denna artikel på: