Du är här

2017-02-11 - Musik
Emil Jensen. Foto: Klara G.

Flykt och rörelse med Emil Jensen

1 mars kommer Emil Jensen till Folkan Teater – och vi har biljetter som vi lottar ut.

Han är en av Sveriges roligaste och samtidigt allvarligaste artister och både hans sommarprat och vinterprat i Sveriges Radio förra året har varit bland de mest hyllade någonsin. Emil Jensen är nu, i regi av Riksteatern och United Stage, ute på turné med sin bejublade föreställning Flyktpotatis. En rubrik som bygger på hans egen missuppfattning som liten.
– Dålig potatisskörd har genom historien fått människor att fly och bryta ny mark. När jag var liten trodde jag att klyftpotatis hette flyktpotatis. Att vrida på det ordet har varit som en trampolin in i texterna. Verklighetsflykt, flykt från ohållbara familjesituationer och relationer, flykt mellan nationer – alla sorters flykt, små och stora, kommer löpa som en rosa tråd genom låtar och monologer, säger Emil Jensen.

Men med sin humor och sina oväntade vändningar lyckas Emil, på sitt alldeles eget personliga sätt, inge hopp och värme, oavsett om han pratar om mänskliga rättigheter eller sjunger om mänskliga svårigheter.
Förutom Emil Jensen medverkar musikerna Anna Dager, Hanna Ekström och Magnus Olsson.

Vinn biljetter!

Emil Jensen har medverkat i en film av Jan Troell, vilken?

Svara rätt på frågan så deltar du i utlottningen av biljetter till Emil Jensens ”Flyktpotatis”. Vi drar fem vinnare som får två biljetter var.
Svaret, ditt namn och telefonnummer där vi kan nå dig dagtid mejlar du till tavling@7an.se. Skickar du per post (endast vykort) är adressen 7an Mediapartner, Box 449, 891 29 Örnsköldsvik.
Svaret vill vi ha senast 21 februari. Vinnarna meddelas 22 februari.

Dela med dig av denna artikel på: