Nyheter/Reportage

Insamling med familjedag

Ett antal företag i Örnsköldsvik kommer tillsammans med Lockande Frisörer och frivilliga att genomföra en insamling för "Min stora dag, som är den enda rikstäckande organisationen som förverkligar önskedrömmar för barn och unga med svåra sjukdomar och diagnoser i Sverige.

Alla inteckter som man får in på barnklippningar under vecka 10 kommer att oavkortat att gå till Min stora dag. Veckan avslutas, på sportlovslördagen med en familjedag utanför salongen till Lockande Frisörer.

Då blir det Fiskedam, ponnyridning, godisregn, korvgrillning, fika, barnstylingar, tävlingar, musik och ansiktsmålaningar. Alla aktiviteterna kostar en liten slant och intekterna går oavkortat till insamlingen. Dessutom kommer polisen att närvara och visa upp en av polisbilarna.

– Målet för detta är såklart att få in så mycket pengar som möjligt. Vi kommer därför att starta en egen insamling på deras konto, så man enkelt kan skänka den summa man vill. Även de personer som inte kan närvara på famijedagen kan bidra med valfri summa, säger Sanna Hörlin en av initiativtagarna på Lockande Frisörer och fortsätter.

– För övrigt vill vi också utmana och uppmana privatpersoner, men framför allt företag, att hjälpa och engagera sig. Man mår bra av att ge till andra.

Publicerat