Modo Hockey

Andreas: – Vi har ett väldigt ungt lag just nu

Ikväll ställs Modo mot Tingsryds AIF på bortais. Samtliga tre tidigare möten mellan lagen under säsongen slutat med segrar för det gästande laget. Sex ordinarie spelare saknas.

– Det som gäller för oss är att hålla oss till vår gameplan med att spela noggrannhet, spela rejält samt att våga och vilja vinna. Den senaste matchen här på hemmaplan senast var ingen bra match men vi vill ta fram bilderna från senast vi spelade i Tingsryd (0-2) då vi däremot gjorde en riktigt bra match, kommenterar Andreas Johansson och fortsätter:

– Det finns inget hokus-pokus utan varje spelare måste gå ut och våga spela samtidigt som min uppgift är att lägga upp en bra gameplan som spelarna kan följa.

Jan Brejcak är fortsatt avstängd från spel och Byron Ritchie missar även onsdagens match. Backarna Jesper Sellgren och Jakob Stenqvist är tillsammans med forwards Oskar Stål Lyrenäs och Tim Wahlgren på landslagsuppdrag vilket innebar att Sebastian Walfridsson, Tobias Aronsson och Anton Karlström tränade med representationslaget under tisdagens träning och åker med till Tingsryd. Även Victor Berglund var med på träningen men följer inte med på resan.

– Vi har ett väldigt ungt lag just nu och speciellt på backsidan, men de spelarna är väldigt bra och gör det fantastiskt bra. Vi kommer att pusha de unga spelarna att gå ut att njuta, bidra och göra någonting bra och det vet jag att de kommer att göra, säger Anderas Johansson och avslutar:
– Det finns hur många spelare som helst som står på kö och de som man vill se är att de går ut och tar för sig vilket de spelarna som kommit upp har i sig. Den stora utmaningen just nu är att kombinera utbildningen av spelarna samtidigt som vi måste vinna matcher.

Publicerat