Du är här

2017-02-14 - Teater
Eleverna i geneskolans musikklass ser framemot en lyckad teater. Foto: Therese Nordlander.

Geneskolans 9:a bjuder in till teater

För femte året i rad genomförs Geneskolans årliga teater där 9:ans musikklass står för produktionen. Torsdag den 23 februari bjuder eleverna in allmänheten till Folkan teater.

Genrepet är i full gång och eleverna är antingen djupt försjunkna i sina repliker eller uppe på senen för att gå igenom respektive scen. Teatern är egenproducerad av eleverna själva där var och en har fått en avdelning att ha ansvar över. Tove Sjölund, Edvin Jonsson och Lina Nilsson är tre av eleverna som var med under genrepet.

– Man har väldigt kul under genrepen och när det kommer till kostymerna så är det bara lite småfix kvar, berättar Tove Sjölund som har ansvar för kostymerna under teatern.

– Det är mycket att tänka på, ljus, ljud och om vi kommer behöva några ljudeffekter så får vi fixa det också, säger Edvin Jonsson som har anvsr för tekniken tillsammans med några andra elever.

Detta är femte året som Geneskolans nionde-klassare produserar en teater som både småskolor och allmänheten kommer att få ta del av.

– Det känns nervöst men väldikt kul på samma gång, säger Lina Nilsson som haft ansvar för manus samt kostymerna tillsammans med Tove.

Geneskolan sammarbetar tillsammans med Kulturskola nunder produktionen, vilket är en av anldeningarna till att teatern kan genomföras.

– Detta är ett bra sätt att nå ut med kultur till ungdommarna. De lär sig att ta ansvar och de växer enormt under produktionens gång, berättar Tomas Eriksson från Kulturskolan som varit med eleverna ända från början.

Torsdag den 23 februari sker den stora föreställningen i Folkan teater.

Dela med dig av denna artikel på: