Hockey

ÖHF etablerar damhockeyverksamhet

Örnsköldsvik HF har under en längre period undersökt frågan att starta en damverksamhet i föreningen och nu har startskottet gått.
En träningsgrupp med spelare som av olika anledningar avslutat sina karriärer hade under onsdagen sin första träff. Målsättningen med den verksamheten är att kunna ha ett lag i Damettan Norra inom en tid.

– Det här riktar sig mot de som tidigare lagt ner sina karriärer, av olika skäl, och vill fortsätta spela ishockey. Men den riktar sig också till de som inte når till eliten eller inte vill elitsatsa. Den här gruppen ska kunna bestå av spelare i alla åldrar, från de som är 13-14 år och uppåt, säger Patrick Edlund, sportchef i ÖHF i ett pressmeddelande.

– Vi har undersökt det här under en period. ÖHF ska stå för bredden inom ishockeyn i Örnsköldsvik och då måste vi också göra det till alla invånare, inte bara hälften av dem, säger Adam Göransson, dam- och flickansvarig i ÖHF.

ÖHF kommer också att göra insatser för att rekrytera fler flickor till sporten, och för att få dem att stanna inom den så länge som möjligt. Dessa insatser kommer att ta vid hösten 2017.

– Vi måste få fler barn att börja spela ishockey, inte bara flickor utan även killar. Vi ska göra specifika insatser för att få fler unga flickor att testa på sporten för att förhoppningsvis få dem att fastna för det och få in dem i verksamheten, säger Adam Göransson.

 

Publicerat