Du är här

2017-01-19 - Skola & utbildning
  • Spelkonstruktören Mattis Lindmark och Maria Elfving, projektledare Utopia, Örnsköldsviks FN-förening tillsammans med Jonas Lindström en av många elever på releasefesten på Sliperiet. Foto: Therese Nordlander.
  • Omkring hundra skolelever följde spänt premiärvisningen på Sliperiet.Foto: Therese Nordlander.
  • Daniel Olsson, Max Sjögrenkroon och Andreas Hägglund skålade på releasefesten på Sliperiet.. Foto: Therese Nordlander.
  • Spelkonstruktören Mattis Lindmark presenterade spelet på kommunhuset. Foto: Therese Nordlander.

Demokratispelet Utopia World nu släppt

I går var det stor releasefest på Sliperiet och i kommunhuset i Örnsköldsvik för det nyframtagna samarbetsspelet Utopia World.

Örnsköldsviks FN-förening startade projektet 2014 med projektledaren Maria Elwing i spetsen. Avsikten har varit att skapa ett demokrativerktyg tillsammans med barn i åk 4-6 i Örnsköldsvik. Syftet med spelet är att väcka lust och intresse för demokrati och den demokratiska värdegrunden.

Barndemokratiprojektet Utopia har kostat ca 4 miljoner kr och finansierats av Kulturverket, Allmänna arvsfonden och Örnsköldsviks kommun och även stöttats av Lärarförbundet, Kulturskolan och Kulturverket.

Utöver demokratimålet är avsikten med spelet att väcka barns nyfikenhet, lust och vilja att i senare led engagera sig för demokrati och utvecklingsfrågor. Spelet är en av två slutprodukter.

Mer info hittar du på: www.utopiaworld.se
 

Dela med dig av denna artikel på: