Nyheter/Reportage

Ny präst till Örnsköldsvik

På söndag den 22 januari välkomnar Härnösands stift två nya präster till tjänst i Svenska kyrkan. De prästvigs i Härnösands domkyrka vid en högtid som leds av biskop Eva Nordung Byström. De nya prästerna börjar arbeta i Örnsköldsviks respektive Stöde församling.

Här är de nya medarbetarna som examineras av domkapitlet på lördag och sedan prästvigs på söndag.
 
Kristina Widmark Häggström, 52 år, börjar sin tjänst som präst Örnsköldsviks församling. Hon är uppväxt i Örnsköldsvik och sedan länge bosatt i Köpmanholmen men genom åren har hon också haft bopålar i Gammelstad, Umeå och Uppsala. Kristina är utbildad socionom med inriktning på psykosocialt arbete och har arbetat med människor i utsatta situationer i olika förebyggande och rehabiliterande verksamheter. Hon har bland annat varit distriktskonsulent på den ekumeniska organisationen DKSN/RIA (nuvarande Hela människan).
 
Marina Gustafsson
, 31 år, börjar sin tjänst som präst i Stöde församling. Hon är uppväxt i Domsjö och inledde sitt engagemang i Svenska kyrkan som ideell konfirmandledare i Domsjö-Hållänget i Själevads församling, där en församlingspedagog inspirerade henne till att fortsätta verka inom kyrkan. Innan teologistudierna arbetade hon som fritidsledare och som församlingsassistent i Domsjö-Hållänget respektive Gnesta i Södermanland.

Publicerat