Musik

Queen-hyllning lockar publiken

Försäljningen av biljetter till showen ”Freddie 70 Years – Night of Queen” i Fjällräven Center lördag 28 januari rullar på bra.

Freddie Mercury skulle idag ha varit 70 år, men för drygt 25 år sedan – 24 november 1991 – tystnade den makalösa rösten. Svenske Johan Boding är en de allra främsta Freddie-tolkarna och gör succé med hyllningskonserten ”Freddie 70 Years – Night of Queen”. Lördag 28 januari kommer den till Fjällräven Center.

Queenfans världen runt uppmärksammade under hösten på olika sätt att det var 25 år sedan Freddie Mercury dog men framförallt att det var 70 år sedan han föddes. Här i Sverige är det Johan Boding som axlar Freddies mantel, en rutinerad sångare som haft roller i musikaler som ”Miss Saigon” och ”Jesus Christ Superstar”, turnerat med Queen-hyllningen ”A Night at the Opera” och varit medlem i glamrockarna Candy Roxx samt i den senaste upplagan av Noice.
– Det här är nog den bästa Freddie Mercury- och Queen-showen som finns. Den gick jättebra i Stockholm och när showen nu ska ut på turné hålls den första konserten här i Ö-vik, berättar Per Karlsson hos lokala arrangörsbolaget Karlson & Norberg, som uppger att det ser bra ut med biljettförsäljningen

– Vi hade hoppats på mer än 1 000 personer och den siffran är redan passerad.

Per Karlsson har själv sett föreställningen i Stockholm och säger så här:
– Det är galet bra. Johan Boding har en otrolig röst, en ren kopia av Freddie Mercury, och musikerna är top of the line. Den här showen är ruggigt bra.
 

Publicerat