Övrigt

Många idrotter slopar resultat för barn

Inga resultat kommer att visas efter kommunskidtävlingarna i Örnsköldsvik i vinter. Ett sätt att behålla talangerna, säger vuxna som tagit beslutet. Ishockeyförbundet och innebandyförbundet har sedan tidigare stoppat seriespel bland barn.

Från och med i år, 2017, kommer till exempel ingen slutsegrare utses i fotbollscuper eller serier för barn upp till tolv år. Även ishockeyförbundet och innebandyförbundet har stoppat seriespel bland barn.

I Örnsköldsvik finns ett ungdomsråd där representanter från varje skidklubb finns med. Det är just detta ungdomsråd som tagit beslutet att inte visa tävlingsresultaten under kommunskidans tävlingar och inte heller efter kommunterrängens tävlingar senare i höst.

– Kommunskidan är ju en enklare form av tävling och då är det inte så bra att en 10-åring som åkt bra kommer fram och ser att hen hamnat sist. Det bygger inget självförtroende, säger Per-Johan Josefsson, tränare i Nätra skidklubb, till P4 Västernorrland.

Fram till åtta års ålder redovisas inga resultat alls. Det här beslutet som gäller barn åtta år och äldre blev en kompromiss till slut. Resultaten kommer att hamna på arrangerande klubbs hemsida.

Publicerat